bastidadeuia sempre a l'esquerra!

Bastida (abans Llista Quarta) és d'Esquerra Unida i Alternativa de Catalunya. bastidadeuia és germana de redesIU. Lluitem per fer gran EUiA, impulsant polítiques d'esquerra i per influir en les institucions des de la mobilització. Amb la coalició ICV-EUiA-EPM volem un govern de les esquerres, més a l'esquerra, proper a les persones treballadores, dones i jovent, i immigració, a la llibertat de Catalunya i al seu dret de decidir. Cal polítiques d'esquerres! Sempre a l'esquerra!

dimarts, 28 d’agost del 2007

Davant l’atemptat a Durango

Comunicat del POR davant l’atemptat a Durango

No és temps de bombes

Cal diàleg i procés de pau en comptes d'il·legalitzacions

Agreujar la ruptura de la treva amb atemptats és un camí d’ETA que entorpeix i allunya la possibilitat de retornar a situar-se en la senda de la resolució política del conflicte; val a dir, a les actuals circumstàncies dificulta posar les condicions per a la sobirania, la llibertat, i la pau a Euskadi.

Per treballar per la desitjada pau cal el diàleg, la mobilització massiva popular, i un moviment per la pau. Euskadi i Nafarroa han de poder disposar del dret de decidir, i dels processos de consultes que considerin necessaris.

ETA ha de tornar a la treva amb un alto al foc definitiu i sense atemptats per que el poble basc sigui protagonista de la pau.

El govern de l’estat i la seva Judicatura han d’alliberar al dirigent abertzale empresonat, Arnaldo Otegi, han d’acabar amb la criminalització del moviment abertazale, amb el xantatge de la il·legalització a ANB, derogar la Llei de Partits polítics, i acostar els presos.

La imposició del PSOE al PSN impedint-li pactar amb Nafarroa Bai, amb l’entrega del govern foral a la dreta, UPN, és un altre camí nefand per a la llibertat de Nafarroa i d’Euskadi; aquesta política contribueix a reforçar al PP entre la gent treballadora.

Pau, llibertat i dret de decidir.

Partit Obrer Revolucionari (POR) – Quarta Internacional

26 d’agost de 2007