bastidadeuia sempre a l'esquerra!

Bastida (abans Llista Quarta) és d'Esquerra Unida i Alternativa de Catalunya. bastidadeuia és germana de redesIU. Lluitem per fer gran EUiA, impulsant polítiques d'esquerra i per influir en les institucions des de la mobilització. Amb la coalició ICV-EUiA-EPM volem un govern de les esquerres, més a l'esquerra, proper a les persones treballadores, dones i jovent, i immigració, a la llibertat de Catalunya i al seu dret de decidir. Cal polítiques d'esquerres! Sempre a l'esquerra!

dijous, 27 de setembre del 2007

Mobilitzacions de protesta contra la visita dels reis d'Espanya a Girona

Visca la República

Davant les mobilitzacions de protesta contra la visita dels reis d'Espanya a Girona el 13 de setembre i l'actuació des de la fiscalia de l'estat, EUiA de Salt vol expressar:

1. Recordar que la institució monàrquica es una herència directa del franquisme i una rèmora arcaica i obsoleta en qualsevol sistema que vulgui passar per minimament democràtic i on tots els ciutadans siguin iguals davant la llei. Que una persona pugui ser cap d'estat per herència de sang i no per voluntat popular, és un atac a la dignitat de tots els ciutadans que en aquest sistema quedem degradats a súbdits.

2. La permanència de lleis que coarten la llibertat d'expressió, mostren la baixa qualitat democràtica de la institució monàrquica, necessitada de lleis especials que censurin qualsevol opinió o acció critica amb la seva existència.

3. Estan o no d'acord amb la forma de protesta que es va donar a la ciutat de Girona contra la presència dels reis d'Espanya, des d'EUiA volem deixar molt clara la nostra total solidaritat i suport amb els i les que varen fer us de les llibertats de critica i expressió i condemnem l'actuació de la fiscalia de l'estat.

4. El que EUiA considera un atentat contra les llibertats democràtiques és la existència de la monarquia i la seva Audiència Nacional imposades per la dictadura franquista. I que no s'ha de col·laborar amb institucions antidemocràtiques.


Visca la Republica

Fora la Monarquia

paudesalt | 25 Setembre, 2007