bastidadeuia sempre a l'esquerra!

Bastida (abans Llista Quarta) és d'Esquerra Unida i Alternativa de Catalunya. bastidadeuia és germana de redesIU. Lluitem per fer gran EUiA, impulsant polítiques d'esquerra i per influir en les institucions des de la mobilització. Amb la coalició ICV-EUiA-EPM volem un govern de les esquerres, més a l'esquerra, proper a les persones treballadores, dones i jovent, i immigració, a la llibertat de Catalunya i al seu dret de decidir. Cal polítiques d'esquerres! Sempre a l'esquerra!

divendres, 5 de setembre del 2008

EUiA amb SIMON


EUiA rep al Parlament als representants de la plantilla de SIMON, amenaçada per un expedient de regulació d´ocupació.
El passat dia 1 de setembre, una representació dels treballadors i treballadores de l´empresa SIMON van entrevistar-se al Parlament de Catalunya amb una delegació d´EUiA, encapçalada pel nostre diputat i coordinador general, Jordi Miralles.

La plantilla de SIMON està afectada per un expedient de regulació d´ocupació (ERO) que afecta a 80 persones d´un total de 149 que treballen al centre que l´empresa té al Poblenou de Barcelona. L´ERO en qüestió va ser presentat per la direcció de SIMON 18 dies abans de començar les vacances. Davant aquesta situació, la plantilla ha aprovat un calendari de mobilitzacions així com sol•licitar entrevistes amb els dirigents de les diferents forces polítiques catalanes.

La delegació que va participar en la trobada al Parlament va explicar als dirigents d´EUiA que SIMON es l´empresa matriu d´un holding de capital català, líder en el sector elèctric i a nivell internacional, que compta amb 8 centres a Catalunya (4 a Barcelona i els d´Olot, Batea, Martorelles i Castellbisbal), que donen feina a prop de 800 persones. L´ERO que afecta al centre de Sancho d´Àvila de Barcelona té una plantilla composada majoritàriament per dones, amb una mitjana d´edat de 50 anys, i el 95% de la plantilla té 30 anys d’antiguitat. Per tant, les principals afectades per l´expedient de regulació son majoritàriament dones que treballen a muntatge i acabats.

Segons els representants de la plantilla de SIMON aquest expedient no té sentit perquè no hi ha un problema econòmic, per tant demanden, si més no, un pla de futur, cosa que l´empresa no garanteix hores d´ara.

Per part d´Esquerra Unida i Alternativa, el coordinador general i diputat, Jordi Miralles, la responsable de Món del Treball, Núria Lozano, i la membre de la Comissió Nacional, Àngels Tomàs, van transmetre´ls el suport de l´organització, així com el compromís de fer seguiment del cas a través de la nostra diputada, Mercè Civit, recollint la demanda dels treballadors/es de SIMON de pressionar perquè “es miri amb lupa” l´expedient de regulació.
4 de setembre de 2008