bastidadeuia sempre a l'esquerra!

Bastida (abans Llista Quarta) és d'Esquerra Unida i Alternativa de Catalunya. bastidadeuia és germana de redesIU. Lluitem per fer gran EUiA, impulsant polítiques d'esquerra i per influir en les institucions des de la mobilització. Amb la coalició ICV-EUiA-EPM volem un govern de les esquerres, més a l'esquerra, proper a les persones treballadores, dones i jovent, i immigració, a la llibertat de Catalunya i al seu dret de decidir. Cal polítiques d'esquerres! Sempre a l'esquerra!

dijous, 17 de juliol del 2008

Vot immigració

El Congrés del PSOE tramet la proposta de vot municipal per a la gent immigrada que treballi. Recupera una proposta inicial del Grup parlamentari d’IU-ICV negociada amb el PSOE, però que el mateix PSOE va retirar per pressions del PP.

Al seu moment era un primer pas. Pas què si es fes representaria una incorporació al vot potser del 40 % de la gent treballadora immigrant. Moltíssima gent amb nou vot, i encara més gent exclosa de la legalitat democràtica. Entre qui no podria votar hi ha la principal minoria, la magrebí, però també comunitats com la paquistanessa.
La raó què es dóna per aquesta perversió legal és per no haver de reformar la Constitució. Doncs si la proposta segueix endavant, serà amb aquelles comunitats que al seu país es negociï i pugui haver reprocitat de vot per la gent espanyola.
Aquest primer pas, ens planteja la necessitat d’un avenç democràtic per a tota la gent treballadora, passar-la a considerar ciutadania plena amb tots els drets, en comptes de només les obligacions.

El PSOE es pot emportar la bandera de la propaganda, fins i tot del vot llatinoamericà a curt termini. Però una denúncia i una mobilització ferma per part de l’esquerra transformadora amb tots els col•lectius afectats pot permetre encetar la via de l’avenç democràtic generalitzat.

Els efectes de la crisi posaran als gestors socialistes del neoliberalisme al seu lloc, a condició que construïm les alternatives.

El PSOE que vota la Directiva “de la vergonya” contra la immigració al Parlament de la Unió Europea ha d’esser assenyalat com cal.

El PSC que pot proposar fórmules segregadores a les escoles des del govern de la Generalitat, no pot ser secundat per l’esquerra, malgrat l’embolcall o miratge de l’eficàcia educadora. Callar és una responsabilitat que no es pot assumir ni compartir.

Francesc Matas Salla

http://redesiu.blogspot.com/