bastidadeuia sempre a l'esquerra!

Bastida (abans Llista Quarta) és d'Esquerra Unida i Alternativa de Catalunya. bastidadeuia és germana de redesIU. Lluitem per fer gran EUiA, impulsant polítiques d'esquerra i per influir en les institucions des de la mobilització. Amb la coalició ICV-EUiA-EPM volem un govern de les esquerres, més a l'esquerra, proper a les persones treballadores, dones i jovent, i immigració, a la llibertat de Catalunya i al seu dret de decidir. Cal polítiques d'esquerres! Sempre a l'esquerra!

dijous, 22 de novembre del 2007

Prudència, mossossaures

Prudència, mossossaures

Qui hagi llegit el magnífic 1984 de George Orwell -el mateix autor d'Homenatge a Catalunya en que està basada la pel·lícula Tierra y libertad de Ken Loach- pot saber que fa temps s’ha anat adoptant un llenguatge adient per calmar les consciències ben pensants.

Ministeri de la Pau, pel de la Guerra, hom podria dir-ne mil i un exemples. Ara és prudència per anomenar la repressió violenta, desproporcionada i indiscriminada dels “nostres” mossos, que depenen políticament del líder de la nostra coalició? Coalició, per cert, que defenso com a ben necessària pel progrés d’EUiA Sempre a l’esquerra.

El calfred sofert al llegir la declaració de la permanent de la que en soc membre formal, però a la què a voltes no hi puc anar, al participar alhora a la permanent federal d’IU a Madrid, no es deu pas poder comparar amb l’entusiasme que els joves, part de la base social de la coalició, deuen haver rebut amb la fúria repressora dels mossossaures.

Potser hi ha una pinça tripartida entre les raons del propi conseller d’interior Saura, els mossossaures, i la burgesia catalana, per repel·lir els joves de la coalició i, per tant, per extensió, d’EUiA.

No caurem pas amb aquest xantatge tant groller, ens cal denunciar i exigir responsabilitats concretes i polítiques de la repressió del dissabte 17.

Assumeixo de bon grat el primer i segon punt de la declaració. Discrepo de la redacció del primer paràgraf del punt tercer, doncs és unilateral i no correspon al que va succeir, malauradament la interpretació fa més cas de les informacions dels mossossaures que de la gent jove d’EUiA que va patir l’agressió. Molt d’acord amb el primer paràgraf del quart punt, ans considero ben desafortunat el segon paràgraf.

No vull pas que ens excloguin de la coalició, hem de mesurar el què diem i el què fem, però... més prudència. Més?

Si us plau, si més no posem-se d’acord, d’ençà la nova terminologia direm prudència per esmentar repressió violenta (tal volta n’hi ha de suau?), i no cal parlar-ne més. Ans, com pretenem així aixecar un moviment de jovent?

Francesc Matas Salla

Annex amb la resolució de la permanent.

Declaració d’EUiA sobre la manifestació antifeixista de dissabte 16 de novembre

1.- Les manifestacions, les declaracions i els posicionaments de condemna per l’assassinat de Carlos, el jove antifeixista de Madrid, són expressions del rebuig al feixisme i de solidaritat amb el jove i la seva família.

2.- Per EUiA i Alternativa Jove-Joves d’EUiA (AJ-Jd’EUiA) la resposta contra el feixisme és necessària i el més àmplia possible.

3.- Lamentem que algunes d’aquestes mobilitzacions --com la manifestació de dissabte 16 de novembre a Barcelona-- siguin rebentades per nuclis aïllats, que fan del dret a manifestar-se un exercici per a la bronca urbana. EUiA i AJ-Jd’EUiA demanarà més informació i aclariments sobre el desenvolupament de la manifestació.

4.- Per a EUiA i AJ-Jd’EUiA manifestar-se és un dret. I defensa més prudència als Mossos d’Esquadra per tal d’aïllar els que busquen la bronca, i permetre el dret de manifestar-se.

Barcelona, 19 de novembre de 2007