bastidadeuia sempre a l'esquerra!

Bastida (abans Llista Quarta) és d'Esquerra Unida i Alternativa de Catalunya. bastidadeuia és germana de redesIU. Lluitem per fer gran EUiA, impulsant polítiques d'esquerra i per influir en les institucions des de la mobilització. Amb la coalició ICV-EUiA-EPM volem un govern de les esquerres, més a l'esquerra, proper a les persones treballadores, dones i jovent, i immigració, a la llibertat de Catalunya i al seu dret de decidir. Cal polítiques d'esquerres! Sempre a l'esquerra!

dijous, 15 de novembre del 2007

Cal fer front als feixistes amb la mobilització

Comunicat del POR davant l'assassinat del jove Carlos a Madrid


No a la violència racista

El govern i els jutges han d'actuar amb contundència contra els responsables assassins.

Avui els manifestants convocats al barri d'Usera de Madrid per l'organització feixista Democràcia Nacional Jove han causat la mort d'un jove de 16 anys. Altres dos joves es troben en greu estat i hi ha una dotzena de ferits. Això és violència racista al carrer a Madrid. Mentre ocorria aquesta agressió contra joves antifeixistes a Usera, en un altre lloc de Madrid, a la Placa de Cuatro Caminos, tenia lloc una altra concentració de 150 falangistes convocats pel Front Nacional, amb el símbol “de l'ovella negra” de la dreta xenòfoba suïssa. Les consignes de les dues concentracions eren de clar tint racista, xenòfob i antiemigrant, però malgrat això la de Cuatro Caminos havia estat autoritzada de manera inexplicable per la Delegació del Govern de Madrid.

Aquesta reactivació pública de l'extrema dreta feixista i xenòfoba està directament lligada a una estratègia de desestabilització. Els qui fins ara han estat part dels serveis d'ordre del partit de la dreta extrema no dubten a aparèixer a la llum del dia amb les insígnies de l'extrema dreta. El precedent més greu ha estat la manifestació falangista legalitzada pel Tribunal Superior del País Basc a Sant Sebastià, el passat 12 d'octubre, que va provocar una veritable batalla campal al barri Vell.

No cal enganyar-se. Per fer front a aquesta estratègia feixista cal una mobilització de masses unitària de tota la classe obrera, molt especialment amb la nova immigració. No és casualitat que l'objectiu immediat dels feixistes siguin les esquerres nacionalistes i els treballadors immigrants, perquè volen dividir els treballadors i treballadores.

El POR condemna amb contundència aquest assassinat a la llum del dia als carrers de Madrid. Transmetem el nostre dol a la família del jove i a les dels ferits. Expressem la nostra solidaritat a totes les comunitats i col·lectius immigrants. Exigim que no hagi impunitat en aquests casos. Que s'actuï amb contundència i celeritat.

El POR crida a totes les organitzacions de l'esquerra política i social a un front únic contra aquesta escalada feixista, per preparar junts i manifestar-nos de manera massiva als carrers de Madrid en els pròxims dies, seguint la convocatòria del Fòrum Social de Madrid i del Fòrum per la Pau.


PROHIBICIÓ IMMEDIATA DE TOTES LES MANIFESTACIONS I CONCENTRACIONS FEIXISTES I ANTIEMIGRANTS

IL·LEGALITZACIÓ DE LES ORGANITZACIONS FEIXISTES VIOLENTES

DETENCIÓ I JUDICI DELS ASSASSINS FEIXISTES

UNITAT, VIGILÀNCIA I MOBILITZACIÓ DEMOCRÀTICA CONTRA ELS FEIXISTES

Partit Obrer Revolucionari (POR) - Quarta Internacional

http://www.netpor.org/esp

Madrid, 11 de Novembre de 2007