bastidadeuia sempre a l'esquerra!

Bastida (abans Llista Quarta) és d'Esquerra Unida i Alternativa de Catalunya. bastidadeuia és germana de redesIU. Lluitem per fer gran EUiA, impulsant polítiques d'esquerra i per influir en les institucions des de la mobilització. Amb la coalició ICV-EUiA-EPM volem un govern de les esquerres, més a l'esquerra, proper a les persones treballadores, dones i jovent, i immigració, a la llibertat de Catalunya i al seu dret de decidir. Cal polítiques d'esquerres! Sempre a l'esquerra!

dijous, 8 de novembre del 2007

Dret de vot

Ens encaminem a una campanya per les eleccions generals a l’Estat. Tanmateix, malgrat la preocupant abstenció, es manté a tres milions de persones immigrades, nouvingudes per treballar, sense els drets democràtics de ciutadania, i per tant de vot.

Potser s’està temptant el destí? Fins que vingui una crisi profunda de ciutadania immigrada, com ha esdevingut amb les inversions per infraestructures?

Cert que no es competència del govern català (tampoc ho són les inversions estatals). Però, a què espera aquest govern, i les forces que li donen suport, com la nostra Coalició, per obligar al govern central i a les Corts a legislar aquest dret de vot?

La nostra Coalició ICV-EUiA, i el Grup parlamentari estatal IU-ICV, han defensat aquest dret, ans la tinta s’ha quedat al tinter. Pot ser hora de mobilitzar? doncs les iniciatives parlamentàries i els acords de cafè a les Corts, poc més passen de picabaralles, entre representants de la sobirania; després s’abracen, es fan encaixades i es petonegen, malgrat la gent representada sofreix l’escarni i l’arbitrarietat de patrons i capatassos.

Com podem permetre que tres milions de persones siguin excloses del dret democràtic de vot?

A EUiA i IU, estem en procés de primàries per definir les nostres persones candidates. Practiquem un exercici de pluralitat. És d’una manera que vol cercar noves fórmules de transparència democràtica i participació.

Aprofito per plantejar que seria una bona cosa que les persones candidates, explicitessin què faran per aquest dret de vot: organitzar la mobilització de les entitats i gent nouvinguda, condicionar en el Parlament espanyol al govern, per aconseguir el dret de vot de les diverses ètnies de la gent que treballa i viu aquí.

Francesc Matas Salla