bastidadeuia sempre a l'esquerra!

Bastida (abans Llista Quarta) és d'Esquerra Unida i Alternativa de Catalunya. bastidadeuia és germana de redesIU. Lluitem per fer gran EUiA, impulsant polítiques d'esquerra i per influir en les institucions des de la mobilització. Amb la coalició ICV-EUiA-EPM volem un govern de les esquerres, més a l'esquerra, proper a les persones treballadores, dones i jovent, i immigració, a la llibertat de Catalunya i al seu dret de decidir. Cal polítiques d'esquerres! Sempre a l'esquerra!

dijous, 11 d’octubre del 2007

Ni una llàgrima

Ni una llàgrima, ni mil. Llibertat pels detinguts de la Mesa de Batasuna.

Ni una llàgrima, el que cal és que IU defensi la llibertat de les persones detingudes i empresonades per formar part de la Mesa Nacional de Batasuna.

Ens convé fer memòria recent, no només la històrica, per veure que el principal mediador i negociador per part de l’esquerra abertzale il·legalitzada, Otegi, està engarjolat d’ençà fa unes setmanes. I convé saber que, amb el manifest d’Anoeta, aquesta organització va fer palès la seva proposta política, en tant que opció democràtica, pacífica, i per tant no violenta, per afrontar el diàleg pel procés de pau i la normalització democràtica.

La detenció s’ha produït amb l’aplicació d’una llei, la Ley de Partidos Políticos, que IU i el mateix Gaspar Llamazares, van titllar d’antidemocràtica, i va votar en contra a les Corts espanyoles.

El coordinador general d’IU va fugir d’estudi al final del Consejo Político Federal d’IU del dissabte passat, quan finalitzà: “IU rechaza la ilegalización de formaciones políticas porque vulnera derechos civiles y porque nos aleja de la paz. Pero ni una lágrima, ni un lamento por Batasuna, que ha sido incapaz de desmarcarse de la violencia y que ahora está argumentando sobre cómo retoma la violencia la banda terrorista”.

Està o no el company coordinador per la llibertat d’aquests ciutadans? Tenen el dret d’expressió, associació, manifestació per defensar les seves opcions polítiques? Això a banda de les emocions i el llagrimall.

Soc un dels signants per la candidatura de Gaspar Llamazares per encapçalar IU a les eleccions generals. I no me’n desdic. Doncs Llamazares està contra aquesta llei, representa el suport a Ezker Batua, i a la Consulta basca. Però demano coherència política. Per tant mantinc la proposta que vaig fer a la tribuna de l’òrgan federal de direcció d’IU. Cal pronunciar-se i defensar la llibertat d’aquests dirigents de Batasuna.

Francesc Matas Salla