bastidadeuia sempre a l'esquerra!

Bastida (abans Llista Quarta) és d'Esquerra Unida i Alternativa de Catalunya. bastidadeuia és germana de redesIU. Lluitem per fer gran EUiA, impulsant polítiques d'esquerra i per influir en les institucions des de la mobilització. Amb la coalició ICV-EUiA-EPM volem un govern de les esquerres, més a l'esquerra, proper a les persones treballadores, dones i jovent, i immigració, a la llibertat de Catalunya i al seu dret de decidir. Cal polítiques d'esquerres! Sempre a l'esquerra!

diumenge, 7 d’octubre del 2007

AIXÍ NO

Comunicat del POR davant de les detencions de la Mesa Nacional de Batasuna ordenades per Garzón

AIXÍ NO


Cal crear les condicions d'un nou escenari per al diàleg democràtic

Llibertat per als dirigents i membres de la Mesa nacional de Batasuna


De nou la judicatura intenta avortar tota possibilitat de reobrir un procés de diàleg que porti a la pau a Euskadi en detenir 23 membres de la Mesa nacional i dirigents de Batasuna. En aquesta ocasió es tracta del jutge Garzón, la qual cosa esquitxa el propi govern Zapatero.

Per aquest camí no hi haurà ni diàleg ni possibilitat de reprendre un procés de pau per a Euskadi. "Matant l'emissari" s'aconseguirà que ETA abandoni la lluita armada? Prefereix Zapatero esgarrapar uns dubtosos vots al PP abans que obrir una via de solució política i pacífica per al futur d'Euskadi i d'Espanya?

El PP aprofita l'existència d'un clima pel dret a decidir entre catalans i bascos per endinsar-se en un espanyolisme centralista i franquista contra els drets democràtics nacionals, acusant el PSOE de "debilitat". Però el PSOE de Zapatero cedeix davant d'aquest discurs: va cedir a Navarra regalant el govern a l'UPN-PP i cedeix ara regalant-los en safata de plata el cap dels dirigents abertzales. El video de les seves Joventuts Socialistes és folklore, no respon.

La repressió a tota la direcció de Batasuna, a la vella i a la nova, que va començar amb la prohibició de Batasuna i la detenció d'Arnaldo Otegui, és el seguidisme cap a les polítiques de guerra i de confrontació civil que encoratja el PP. Aquest camí porta de nou a l'espiral de violència, de repressió, de clima policial i, de l'altra part, contestació i justificació dels atemptats. És aquest tipus de "campanya" i escenari que prefereixen PP i PSOE per guanyar vots el març? 

El POR defensa a fons que cal incorporar i respectar el dret dels pobles basc i català a decidir lliurement. I rebutja enèrgicament la via de la repressió policial a l'esquerra abertzale ja que és la PITJOR VIA POSSIBLE per a una solució democràtica a l'estat espanyol. No volem reviure la nefasta experiència dels GAL que van enverinar durant anys la situació política i van preparar la victòria electoral del PP.

Llibertat per a Arnaldo Otegui i tota la Mesa Nacional de Batasuna.

Prou de repressió policial i judicial al nacionalisme basc i català.

Dret dels pobles a decidir el seu futur.

Partit Obrer Revolucionari (POR)- Quarta Internacional
5 d'octubre de 2007