bastidadeuia sempre a l'esquerra!

Bastida (abans Llista Quarta) és d'Esquerra Unida i Alternativa de Catalunya. bastidadeuia és germana de redesIU. Lluitem per fer gran EUiA, impulsant polítiques d'esquerra i per influir en les institucions des de la mobilització. Amb la coalició ICV-EUiA-EPM volem un govern de les esquerres, més a l'esquerra, proper a les persones treballadores, dones i jovent, i immigració, a la llibertat de Catalunya i al seu dret de decidir. Cal polítiques d'esquerres! Sempre a l'esquerra!

divendres, 28 de setembre del 2007

Ens cal el diputat

EUiA necessita com l’aire del cel disposar d’una persona diputada estatal.

Enguany, adés la mobilització, limitada i disgregada, adés un projecte polític que ens pretenem moviment social i polític, necessita expressar-se amb un o una parlamentària per fer valer les reivindicacions i necessitats de la ciutadania treballadora.

La gent diputada al Parlament ens és vital, gairebé imprescindible, per aconseguir que l’experiment encetat reïxi: la pota mobilitzadora social pressioni i determini vers l’esquerra a la pota parlamentària i institucional. Si més no, la representació parlamentària és un ingredient bàsic per a construir una alternativa política més a l’esquerra.

La representació parlamentària del sempre a l’esquerra i la del govern d’esquerres, de debò, hem de portar a la manera treballadora les reivindicacions, els problemes de la gent i com es resolen, segons els interessos populars, val a dir amb mobilització i organització massiva, per imposar-se als poderosos de sempre.

Un govern de les esquerres cal se supediti als programes i propostes de qui li dóna suport, per tant a l’electorat i la seva representació sobirana.

El govern de l’Estat, amb el PSOE, gira vers la dreta. ZP s’allunya de l’esquerra parlamentària i teixeix aliances amb la dreta; amb les dretes burgeses nacionalistes, com la catalana de CiU. Això obre el pas a la dreta al govern; i a l’amenaça de que el PP podés recuperar el govern. Mentre el mateix govern i el PSOE, amb les concessions dels social-xecs va cooptant i dividint a segments socials de l’esquerra.

Per mi i per bastida el nostre candidat és l’actua’l senador Joan Josep Nuet. Hem establert un acord polític. Coincidim en un projecte d’IU moviment plural, democràtic, curós amb les federacions i la federalitat, amb una defensa d’Estat federal amb dret a l’autodeterminació, una visió social del sistema polític, i una sobirania plena republicana. Apuntem alhora les diferents percepcions sobre les polítiques dels governs estatal i autonòmic, amb la necessitat d’encetar una reflexió sobre el fenomen de la greu abstenció, amb l’escletxa profunda que s’amplia entre la ciutadania, en especial el jovent i la immigració que no te el dret a votar, i el sistema institucional vigent, fins arribar al descrèdit de les esquerres.

Per aconseguir que EUiA tingui representació parlamentària amb Joan Josep Nuet, ens cal dues coses bàsiques.

Una, mobilitzar la nostra base social, practicant a fons la immersió a tota mobilització i organisme social adient, enfortint i estenent la Coalició d’EUiA amb ICV, sobretot per la seva vessant treballadora, jove i més a l’esquerra.

Dos, desfer el llaç que ens envolta el coll i ens treu l’alè, del kubotan, del pacte de l’habitatge, i del pidolar confiant amb les promeses de generositat inversora del govern de l’Estat per arranjar el desastre de les infraestructures.

Francesc Matas Salla