bastidadeuia sempre a l'esquerra!

Bastida (abans Llista Quarta) és d'Esquerra Unida i Alternativa de Catalunya. bastidadeuia és germana de redesIU. Lluitem per fer gran EUiA, impulsant polítiques d'esquerra i per influir en les institucions des de la mobilització. Amb la coalició ICV-EUiA-EPM volem un govern de les esquerres, més a l'esquerra, proper a les persones treballadores, dones i jovent, i immigració, a la llibertat de Catalunya i al seu dret de decidir. Cal polítiques d'esquerres! Sempre a l'esquerra!

dilluns, 22 d’octubre del 2007

200.000 a Lisboa



El Partit de l'Esquerra Europea (PEE) ha convocat la seva reunió a Lisboa fent-la coincidir amb la cimera que la UE tenia convocada per a signar el tractat que substitueix a la no aprovada Constitució europea.

Això va facilitar que poguéssim assistir a la manifestació sindical convocada contra els objectius de la cimera i el text del nou tractat.

Com a convidats del Bloco de Esquerda, organització portuguesa en el PEE, els integrants del comitè executiu participàrem en la manifestació amb els nostres amfitrions. Ja abans del inici de la manifestació, ens va comentar el seu dirigent i diputat, Francisco Louça i també l'eurodiputat Miguel Portas, que la convocatòria era molt popular i que segur que tindria molt seguiment.

I així va ser, un èxit total. El resultat: Dues-centes mil persones marxaren seguint la convocatòria general: PER UNA EUROPA SOCIAL, TREBALL AMB DRETS.

Havia treballadors i treballadores de les principals ciutats del país i entre ells uns quants i quantes d’altres països. representants del GUE i del PEE.

Per a mi va ser una gran satisfacció que EUiA estigués present en la més gran manifestació haguda a Portugal en els darrers 20 anys. Caldria remuntar-se a l’època de la revolució dels clavells, ens comentaven, per a trobar de tan nombroses.

Els sindicats portuguesos van respondre a la cimera europea i a les conseqüències de les polítiques europees neoliberals en el seu propi país.

La reunió del PEE: L’executiva va presentar una declaració d’anàlisi i de rebuix al Mini Tractat que va ser aprovada per unanimitat de la vintena d’organitzacions assistents, entre elles Refundazione, Die Linke, PCF, IU, EUiA, Synaspismos, Bloco,..., i després ratificada en la reunió de presidents.

Cara al pròxim congrés, que es realitzarà a Praga els dies 23-24-25 de novembre a més de les tesis, l’objectiu és treballar principalment sobre tres eixos amb els quals encarar l'any 2008: Mini Tractat, internacional i món del treball. A partir d’aquí diversos grups de treball presentaran resolucions temàtiques en el congrés (precarietat, treball sindicalistes, ensenyament, agricultura, sobre Kosovo, Orient mitjà,....) per a orientar el treball a nivell general. També es va acordar començar a treballar mitjançant campanyes en les quals la lluita contra les polítiques neoliberals a nivell europeu i les propostes alternatives del PEE puguin ser visualitzades i desenvolupades per totes les organitzacions integrants i/o observadores i en tots el països.

Es va valorar molt positivament a més de la manifestació de Lisboa, la mobilització dels ferroviaris francesos, com una primera resposta a les polítiques socials de Sarkosy, així com la imponent manifestació de Roma contra el decret sobre treball del govern italià, que va treure al carrer el dissabte un milió de persones. A veure si tot això ens ajuda aquí!

Altres temes tractats durant el cap de setmana van ser informar de la reunió de treball haguda entre la Carta de Principis per un altra Europa i el GUE en el parlament europeu o les noves incorporacions al PEE: La organització anglesa RESPECT com observadora i l’organització belga Une Autre Europe, de ple dret després d’uns mesos de ser observadora.

Àngels Tomás.