bastidadeuia sempre a l'esquerra!

Bastida (abans Llista Quarta) és d'Esquerra Unida i Alternativa de Catalunya. bastidadeuia és germana de redesIU. Lluitem per fer gran EUiA, impulsant polítiques d'esquerra i per influir en les institucions des de la mobilització. Amb la coalició ICV-EUiA-EPM volem un govern de les esquerres, més a l'esquerra, proper a les persones treballadores, dones i jovent, i immigració, a la llibertat de Catalunya i al seu dret de decidir. Cal polítiques d'esquerres! Sempre a l'esquerra!

dijous, 18 de desembre del 2008

Cayo Lara, el refundador

“Alguns esperits escèptics neguen el fet des que ultrapassa la normalitat”
André Gide, Les caves del Vaticà.

El Consell Polític Federal va cloure la 9ª Assemblea d’IU amb l’elecció de Cayo Lara com a coordinador federal.

A IU ja disposem de coordinador. La direcció del PCE ha guanyat amb Cayo. El contrapès és una executiva de pacte pírric entre les famílies, per repartir-se un magre organisme. Mentre estableixen una certa treva interna que conjuri la temuda disgregació. Les expectatives de renovació en joventut, gènere, i pluralitat unitària, són per la refundació.

S’obre una nova etapa a IU. La tensió interna no s’ha resolt. Tanmateix la perspectiva i les tasques són la refundació de l’esquerra transformadora, la capacitat de mobilitzar amb propostes polítiques alternatives a la crisis econòmica per a que la paguin els més rics.

Des del corrent Bastida d’EUiA i Redes d’IU serem lleials a IU i al procés de refundació a encetar, lleials a la direcció elegida (tot hi haver-la votat en contra), i lleials al nou coordinador (malgrat varem votar Nuet). Lleials en la mobilització, senyalant els acords i les diferències, sense servilisme ni obstrucció.

Els lemes de RedesIU són vius i útils amb el coordinador Cayo. “Compartir per transformar”, de manera “constructiva crítica”. No repetirem a la inversa l’acoso y derribo al que la direcció del PCE va sotmetre a Llamazares.

Cal prendre consciència del fet. IU abierta resta disgregada, sense lideratge. IU futuro-N2, dividida i trencada. Ara per ara, el nou eix d’IU esdevé el d’Andalusia, Madrid i València.

Nuet ha posat una pica a Flandes. Tanmateix la conspiració i la conxorxa han de donar pas durant una bona temporada a l’acció política, la mobilització, la immersió social, a la construcció d’organismes de base. Només una bona dosis d’aire fresc i renovat, procedent de la mobilització treballadora i juvenil, pot salvar a IU de l’agonia.

D’allò nou que aportem del treball quotidià podrem orientar vers una refundació oberta a les realitats socials i ciutadanes, unitària i plural, útil i mobilitzadora, que permeti construir una alternativa política d’esquerres. El nostre compromís està en aquest repte.

Francesc MS

http://redesiu.blogspot.com/