bastidadeuia sempre a l'esquerra!

Bastida (abans Llista Quarta) és d'Esquerra Unida i Alternativa de Catalunya. bastidadeuia és germana de redesIU. Lluitem per fer gran EUiA, impulsant polítiques d'esquerra i per influir en les institucions des de la mobilització. Amb la coalició ICV-EUiA-EPM volem un govern de les esquerres, més a l'esquerra, proper a les persones treballadores, dones i jovent, i immigració, a la llibertat de Catalunya i al seu dret de decidir. Cal polítiques d'esquerres! Sempre a l'esquerra!

dimecres, 10 de desembre del 2008

Aturem Bolonya: Per una Universitat Pública Gratuïta i de Qualitat

Aturem Bolonya

Solidaritat amb els tancaments

Per una Universitat Pública Gratuïta i de Qualitat


Davant de les tancades estudiantils a diverses facultats per aturar el Pla Bolonya, que pretén privatitzar una part de l’educació superior, mostrem la nostra solidaritat i animem a continuar i ampliar la lluita per una universitat pública, gratuïta i de qualitat.

El nou pla redueix el grau superior a 3 anys i el què fins ara eren els 2on cicles passen a ser màsters que cadascú pagarà de la seva butxaca. I això diuen que no és privatitzar? Bé, el què si que és segur, és que hi haurà qui s’ho pugui pagar i qui no.

Per tot això cal que els estudiants seguim mobilitzant, intentant que cada vegada més gent participi de la nostra lluita per acumular forces, i si es poden sumar professors o membres del PAS (personal d’administració i serveis) segur que es podrà arribar més enllà amb les reivindicacions.

Per tot això cal que obrim un diàleg real dins la comunitat universitària, sobre les necessitats i els reptes de la universitat pública que compti amb la opinió de tots els sectors implicats i que pugui encaminar una línia a seguir per la propera Llei d’Universitats Catalana defugint la mercantilització i les lògiques neoliberals i del mercat que provocarien un sistema a expenses de les grans corporacions, desigual i lluny de l’espai crític i formatiu que entenem ha de ser la universitat.

Així també, necessitem un finançament públic que permeti desenvolupar una Universitat amb igualtat d’oportunitats, de qualitat i putera en cadascuna de les seves especialitats.

Estudiantes i estudiants, endavant per la pública

Alternativa Jove – Anim•acció d’EUiA