bastidadeuia sempre a l'esquerra!

Bastida (abans Llista Quarta) és d'Esquerra Unida i Alternativa de Catalunya. bastidadeuia és germana de redesIU. Lluitem per fer gran EUiA, impulsant polítiques d'esquerra i per influir en les institucions des de la mobilització. Amb la coalició ICV-EUiA-EPM volem un govern de les esquerres, més a l'esquerra, proper a les persones treballadores, dones i jovent, i immigració, a la llibertat de Catalunya i al seu dret de decidir. Cal polítiques d'esquerres! Sempre a l'esquerra!

dijous, 29 de novembre del 2007

Ara toca 1 D

La manifestació d’aquest dissabte 1 D ha de marcar un punt d’inflexió en la inversió destinada a les infraestructures, en la gestió política, institucional, i administrativa.

Hi ha vàries claus bàsiques per aquest canvi de rumb.

Una. L’objectiu de la mobilització, què per EUiA està expressat precís amb la reivindicació inclosa al manifest: “Exigim prioritzar les obres i serveis de mobilitat basats en el ferrocarril, el tramvia i demés sistemes de transport públic, tant a l’àrea de Barcelona con al conjunt del territori català”. A partir d’això, es quan la Generalitat hi ha de tenir els instruments legals de poder per fer-ho possible, inclòs el del dret a decidir, polític, fiscal, pressupostari.

És palès què CiU és responsable còmplice de la situació actual (23 anys de govern!), amb una opció privatitzadora neoliberal neta; però ens cal propagar-ho arreu, doncs el govern estatal PSOE-ZP, i el govern autonòmic hegemonitzat per el PSC-Montilla, tenen la seva quota greu de responsabilitat, i de condescendència amb la manca d’inversions, i amb les empreses (privades) executores i gestores. Ara es nota què ens comporta un Estatut escapçat, a la mesura d’uns interessos estatals que menystenen i ignoren necessitats bàsiques de la població treballadora més modesta a Catalunya.

Dos. EUiA, i la nostra Coalició ICV-EUiA, ha acordat i actuat des del primer moment per impulsar-la de forma massiva i unitària. EUiA s’ha mogut com esquerra coherent, compromesa amb els problemes de la gent treballadora, i sense acceptar temors i xantatges desmobilitzadors del govern d’entesa de la Generalitat, ni del govern estatal del PSOE-ZP.

EUiA va preparar-se per aquestes situacions, fa dos Consells Nacionals, quan va incorporar al document resolutiu la idea troncal d’actuar per la “immersió a les mobilitzacions”.

Tres. La massa de gent amb banderes d’entitats i organismes i organitzacions de l’esquerra treballadora, és el que pot permetre encaminar bé la mobilització. Des de la mateixa manifestació hem de diferenciant-se i denunciar a la dreta, a CiU i al PP. Aquest element cabdal hagués estat més visible d’haver comptat amb la convocatòria dels sindicats, CCOO i UGT, i també del PSC. Al no ser així, CiU ho te més planer per fer-se la foto.

Tanmateix, des d’EUiA, no els hi deixarem pas el terreny de la mobilització treballadora. Anem des de cada barri, cada Associació de Veïns i Veïnes, de cada entitat i empresa a animar a la gent participar a la manifestació.

Francesc Matas Salla