bastidadeuia sempre a l'esquerra!

Bastida (abans Llista Quarta) és d'Esquerra Unida i Alternativa de Catalunya. bastidadeuia és germana de redesIU. Lluitem per fer gran EUiA, impulsant polítiques d'esquerra i per influir en les institucions des de la mobilització. Amb la coalició ICV-EUiA-EPM volem un govern de les esquerres, més a l'esquerra, proper a les persones treballadores, dones i jovent, i immigració, a la llibertat de Catalunya i al seu dret de decidir. Cal polítiques d'esquerres! Sempre a l'esquerra!

dijous, 23 d’octubre del 2008

Presó sense proves

Breu crònica i opinió personal respecte a l'acte de data 17 d'octubre de 2008 dins la Universitat de Geografia i Historia.

En primer lloc destacar la nombrosa participació, que sense estar plena l'Aula Magna (de unes 200 i escaig places), la diversitat de les persones participants omplien el forats.

Que totes les intervencions tant des de la taula com de la resta d'assistents coincidien en que s'han comes diverses injustícies en els darrers anys, (cas Dixan, actuals detinguts el febrer de 2008 i es pressuposa que els darrers de Santa Coloma i altres ciutats), que el fet es greu perquè fa estar en la presó persones innocents algunes per mes de quatre anys, sense cap prova concloent ni cap prova en la majoria de casos, que deixa famílies senceres desprotegides, (sortosament recolzades per las seves comunitats i entitats que els donen suport) i que es el col•lectiu d'immigrants en el seu conjunt el que esta sota sospita, el que esta incriminat i criminalitzat el que rep mostres de despresí i desqualificació en el seu dia a dia.

En la seva intervenció,la defensa dels detinguts a primers d'any (Salellas), reitera que no hi ha cap element condemnatori ni que en un veritable estat de Dret es permeti tindre a presó persones innocents.

Que els que hi creuen reafirmen que l'islam i les seves creences afavoreixen la pau entre les persones, que els nou vinguts ho han fet per cercar feina i una vida millor, el que fa encara mes injusta la criminalització.

Es varen sentir paraules en contra del Govern que representa Zapatero, responsabilitzant-lo del que esta succeint.

Es va defensar, com en tants altres moments, la lluita i la denuncia en i des de els carrers, degut principalment al poc ressò dels mitjans de comunicació i a la manipulació d'aquests mitjans, destacant el gran ressò i desplegament de mitjans en el moment de les detencions i la nul•la o poca informació en el moment d'ésser posats en llibertat sense càrrecs (alguns d'ells després de passar quatre anys a presó) i també en alguns casos a la sortida se'ls deté per ser expulsats als seus països d'origen (es la meva opinió, que això nomes pot generar odi), produint als que intenten regularitzar la seva situació problemes afegits al haver perdut la possibilitat de fer els tràmits en el moment que pertocava.

També es va destacar l'esforç d'algunes entitats per tal de fer entendre que la majoria de les persones nou vingudes no son ni creients ni practicants i que vivim en una societat laica i el que això significa.

També com s'obliga a canviar el declarat en origen, el que provoca condemnes per a tercers i justifica les actuacions de les detencions i judicis.

Opinió personal

Es evident que els fets del 11S van ser pensats, finançats, dirigits i executats amb fons, recursos, mitjans i persones de i dins els Estats Units, això si amb estratègia militar.

Es evident i la justícia en les seva recerca de proves i les hemeroteques o recullen, que el 11M va ser preparat, finançat, executat des de aquí (estat espanyol) i per persones que residien aquí, cal dir que els explosius que es varen fer servir no van ser adquirits en una gran superfície sinó en un dels pocs llocs que es pot obtenir, en els treballs minaires, (si haguessin sortit d'arsenals militars com presumptament va passar amb el cas Escala, avui s'hagués investigat, cosa que es va tapar en aquells temps), el que també es obvi es que la competència per vigilar i custodiar els explosiu es exclusiva de la Guàrdia Civil a tot l'Estat Espanyol i que es va deixar en un calaix els indicis i les proves que haguessin pogut evitar la massacre (recordar que mes del 60% dels morts i ferits el 11-M eren immigrants), que finalment no hi ha hagut condemna per cap "cerbell" o nucli ideològic perquè no s'ha trobat o senzillament no ha existit, es obvi que l'estratègia emprada es militar.

Perquè aquestes opinions en aquesta oportunitat que no pretén ser oportunista, dons perquè per detindre la gent del Raval a calgut ( segons consta en els mitjans), la "encertada" vigilància i actuació de la Guàrdia Civil dirigits per el jutge de torn i la d'un fantasmagòric infiltrat del que encara no es coneix l'origen, axó si protegit, que va "inocular" el seu verí en forma de presumpte i molt reduït material per a fabricar explosius, ¡¡ anem millorant ¡¡ en el cas Dixan era simple sabó, verí aquest que ha condemnat d'entrada diverses famílies a patir el dia a dia de tenir parents detinguts com a presumptes terroristes i a tot el col•lectiu d'immigrants sota sospita. En conclusió el que es busca es que continuem callats/des, submisos i a poder ser amb els immigrants, mes i mes explotats.

El perill de tot axó es que ens anem relaxant i qui ha d'estar vigilant i garantir la seguretat de la ciutadania en el seu conjunt te molta feina a fer a "casa seva" i que la seva simple passivitat implica unes desastroses conseqüències per a tothom.

El perill es que on no arriben les bombes pot arribar el "lumpen" estratègicament dirigit "manu militaris"

Cosa que no hem de permetre.

Eduard