bastidadeuia sempre a l'esquerra!

Bastida (abans Llista Quarta) és d'Esquerra Unida i Alternativa de Catalunya. bastidadeuia és germana de redesIU. Lluitem per fer gran EUiA, impulsant polítiques d'esquerra i per influir en les institucions des de la mobilització. Amb la coalició ICV-EUiA-EPM volem un govern de les esquerres, més a l'esquerra, proper a les persones treballadores, dones i jovent, i immigració, a la llibertat de Catalunya i al seu dret de decidir. Cal polítiques d'esquerres! Sempre a l'esquerra!

divendres, 10 d’octubre del 2008

Fer

En una setmana dos esdeveniments ens permeten copsar la situació. Alhora ens plantegen el sentit del projecte que estem decidits a construir.

Es tracta d’un moviment polític i social de l’esquerra, útil per a la gent treballadora i el jovent, amb perfil propi referent a les demés forces polítiques i respecte el govern, mobilitzador de la societat i ciutadania més modesta, eina per a forjar polítiques alternatives a les del capital i els poders econòmics, per tant polítiques que frenin i s’enfrontin als designis neoliberals, polítiques que trenquin amb les línies mestres privatitzadores heretades de CiU, o sotmeses al govern de l’estat. Val a dir unes polítiques adients a les necessitats i reivindicacions treballadores.

El dissabte la Festa i el Sopar d’EUiA va ser tot un èxit. Amb noves fórmules com les curses que ajuden a obrir el projecte de moviment a nova gent. Amb moltíssima gent sopant.

La presentació sobre els manifestos d’IU va anar bé, tant per la brevetat dels ponents, com perquè la presentadora, la Mercè, com a diputada i dona es va esmerçar a trencar el domini masculí. Tanmateix just al sortir uns joves em van fer preguntes. Un, com és que no hi havia debat doncs li hagués agradat poder participar. Un altre, que li donava la impressió que els tres ponents deien moltes coses similars i aleshores perquè no es posaven d’acord. I encara un tercer, que va trobar poc consistents les propostes i que s’havien referit poc als documents i a la resolució de la crisis d’IU. Tots van insistir-me sobre si hauria finalment acord, cosa que desitjaven, o no.

La presentació del treball del sindicalisme i PEE honora l’esforç que EUiA hi dedica.

Potser en general la gent esperava més contundència sobre les mesures anti-crisis i el què EUiA proposa fer i faria per mobilitzar a les empreses, aules, i barris. Potser també s’esperava davant de l’assemblea uns trets de més perfil propi davant un govern i una coalició, que es queden en declaracions sobre la crisi i el finançament, però no es nota que es plantegin una campanya de conscienciació i mobilització de la ciutadania. L’esment a la vaga general és positiu, com ho pot ser-ho el enfocar les nacionalitzacions a favor dels llocs de treball i de qui hi treballa, en comptes d’apuntalar els negocis, poder i sistema de les classes dominants burgeses.

La manifestació de 7 d’octubre era molt important, però va punxar. Ara ens cal treballem tothom des d’aquest primer pas. Mobilitzar te la gran dificultat de que la gent s’ha de moure i lluitar. És la nostra funció, però no és palès ni senzill.

Ens cal moure’ns i moure. L’Assemblea Nacional ens ha de permetre enfortint-se en les propostes, en la pluralitat i en la unitat per aconseguir-ho.

Francesc Matas Salla

http://bastidadeuia.blogspot.com/
http://redesiu.blogspot.com/