bastidadeuia sempre a l'esquerra!

Bastida (abans Llista Quarta) és d'Esquerra Unida i Alternativa de Catalunya. bastidadeuia és germana de redesIU. Lluitem per fer gran EUiA, impulsant polítiques d'esquerra i per influir en les institucions des de la mobilització. Amb la coalició ICV-EUiA-EPM volem un govern de les esquerres, més a l'esquerra, proper a les persones treballadores, dones i jovent, i immigració, a la llibertat de Catalunya i al seu dret de decidir. Cal polítiques d'esquerres! Sempre a l'esquerra!

divendres, 17 d’octubre del 2008

La ma dreta

Del Butlletí EUiA 17/10/08 Núm 103 | Any III

Sense embuts el PSC, per boca de Zaragoza, ha demanat a CiU que entri al govern de l’estat, amb Zapatero i el PSOE, i doni suport als Pressupostos Generals. La temptació a la socivergència està servida.

Es tracta d’uns Pressupostos que venen gestats i acompanyats de riuades de milers d’euros per sostenir els negocis i especulacions ruïnoses de qui te el capital per fer-les, a costa de les inversions productives, d’investigació, d’infraestructures, dels serveis socials i públics, a l’educació, dels recursos a lleis com la de contra la violència masclista, la dependència, la memòria històrica.

A l’Assemblea que tenim davant potser cal fer-ne un esment, doncs qui ofereix la ma a la dreta nacional catalana, a CiU, sigui en Duran de Unió o en Mas de Convergència, és qui disposa de la majoria i el predomini polític del govern tripartit de l’Entesa.

Serà tal volta la socivergència l’expressió de la unitat nacional catalana, d’esquerres i dretes, en defensa del desenvolupament estatutari en matèria tant cabdal com les fonts i recursos del finançament? Com se menja què el finançament estatutari quedi en recolzar, talment com a Cavall de Troia, el pressupost i el govern estatal que nega l’esmenta’t finançament?

Està oferint el PSC un pont de plata a CiU perquè pugui aixoplugar-se en una gran Entesa nacional governamental?

L’Acord de l’Entesa governamental fa aigües per tot arreu, a banda dels desacords o acords al moment de constituir-la. Enguany aquest govern Montilla, asimètric tripartit, s’està bevent l’enteniment engolit, no tan per la incoherent nova política de l’aigua, ni pel procés privatitzador continuat a salut i infraestructures, ni per més o menys soroll, ni pels favors a elèctriques (MAT) i constructores (quart cinturó), o a les escoles concertades, sinó per punxar en el desenvolupament estatuari del finançament. O s’atreveix aquesta esquerra temorenca a cercar el suport ciutadà i de la mobilització social, o ja es veu, la ma vers la socivergència.

Francesc Matas Salla

Butlletí web EUiA [butlleti-web@euia.cat]

http://redesiu.blogspot.com/