bastidadeuia sempre a l'esquerra!

Bastida (abans Llista Quarta) és d'Esquerra Unida i Alternativa de Catalunya. bastidadeuia és germana de redesIU. Lluitem per fer gran EUiA, impulsant polítiques d'esquerra i per influir en les institucions des de la mobilització. Amb la coalició ICV-EUiA-EPM volem un govern de les esquerres, més a l'esquerra, proper a les persones treballadores, dones i jovent, i immigració, a la llibertat de Catalunya i al seu dret de decidir. Cal polítiques d'esquerres! Sempre a l'esquerra!

dijous, 3 d’abril del 2008

Unitat amb pluralitat fraudulenta

A la Presidència Federal de IU del 29 de març, la unitat i la pluralitat de la comissió unitària de preparació de l’assemblea federal d’IU es va fer amb un consens que va excloure de forma explícita al corrent federal de Redes. I Redes és la germana del corrent Bastidadeuia a EUiA Catalunya.

Els defensors de l’exclusió foren diversos dirigents del PCE, del PC Andalusia, i de la Federació de Madrid. L’argument és reforçar les Federacions. S’accepten les pluralitats fundacionals d’IU, però no les “noves”.

El consens oficials queda determinat pel bloqueig que exerceixen els esmentats dirigents PCs. Els altres, inclosa EUiA, només tenim un paper mentre seguim el dit de les federacions d’Andalusia i Madrid. A la comissió unitària d’IU no hi ha prou força per exercir un lideratge, es mana pervertint el consens (PCA, PCE, PCM, IU Madrid). Una proposta d’incorporar a joves també va quedar aparcada.

Vaig explicar que el que represento és un corrent de pluralitat molt diferenciada de les tendències i cultura dels PCs, per tant aquest matís polític, ideològic, i fins i tot històric, és més significatiu que el fet de ser una minoria. Cosa que feia que no podés acceptar que se’ns excloïa. Com podem obrint-se a noves realitats quan s’exclou a una de les sensibilitats que existeixen?.

Voluntat de consens o pràctica de consens? Pràctica de consens excloent?

Seguiré amb l’actitud constructiva crítica. Deixo per aquests consens pírrics i amb poca credibilitat les actituds destructives i rupturistes, la incoherència política, les aliances tramposes i espúries. Contribuirem a l’elaboració de l’assemblea federal i a forjar una nova etapa, des de les responsabilitats al carrers i a les assemblees. En el vendaval, o tsunami que trastoca IU, estem per oxigenar el projecte de moviment polític i social, amb la complementarietat de Federacions, direcció federal i sensibilitats, amb els aires renovats del carrer, l’empresa, i de la gent jove.

Francesc Matas Salla

http://redesiu.blogspot.com/