bastidadeuia sempre a l'esquerra!

Bastida (abans Llista Quarta) és d'Esquerra Unida i Alternativa de Catalunya. bastidadeuia és germana de redesIU. Lluitem per fer gran EUiA, impulsant polítiques d'esquerra i per influir en les institucions des de la mobilització. Amb la coalició ICV-EUiA-EPM volem un govern de les esquerres, més a l'esquerra, proper a les persones treballadores, dones i jovent, i immigració, a la llibertat de Catalunya i al seu dret de decidir. Cal polítiques d'esquerres! Sempre a l'esquerra!

dijous, 6 de març del 2008

Violència Mossos, NO gràcies.


L’actuació del Mossos d’Esquadra ha estat exagerada i indiscriminada”. El comunicat d’Alternativa Jove posa el dit sobre els dos aspectes repressius de la càrrega violenta dels Mossos d’Esquadra, contra la gent jove estudiant desarmada i pacífica.

El bon precedent d’els Joves d’EUiA, cal donar-li suport des d’EUiA. La denúncia necessària al Rectorat, s’ha d’estendre a la violència “exagerada i indiscriminada” els Mossos.

La ferma campanya + esquerra, per majoria d’esquerres per aplicar polítiques d’esquerres, pot quedar en entredit per molta gent jove, per la pràctica violenta d’una seguretat entesa a la manera de les dretes: canya i pals contra la gent manifestant pacífica.

Un govern de les esquerres, i la conselleria d’Interior, no es poden permetre mantenir el mateix model de seguretat ciutadana que en els temps de CiU, i menys els dels franquistes; ni tampoc que la violència repressiva es torni contra el treball d’esquerres de la gent de la Coalició ICV-EUiA.

Abans i havia “Policía Nacional” i “Guardia Civil”, ara Mossos d’Esquadra, tanmateix les estomacades i la violència es perceben pels seus receptors joves amb el mateix dolor, ràbia i rebuig.

Així com es fan mesures per delimitar les pràctiques de tortures, per limitar la prepotència i abusos policíacs a les comissaries, cal girar el mitjó, si més no, amb un model de seguretat defensor de les llibertats democràtiques i dels drets individuals de les persones. Un model respectuós amb la gent i amb l’exercici del tots els drets democràtics fonamentals. Un model defensor i amb praxis no violenta, defensiu. El model d’ensenyar a pegar i maltractar a la gent, de violència repressiva, d’agressió a la ciutadania, no és propi d’una política d’esquerres.

Francesc Matas Salla