bastidadeuia sempre a l'esquerra!

Bastida (abans Llista Quarta) és d'Esquerra Unida i Alternativa de Catalunya. bastidadeuia és germana de redesIU. Lluitem per fer gran EUiA, impulsant polítiques d'esquerra i per influir en les institucions des de la mobilització. Amb la coalició ICV-EUiA-EPM volem un govern de les esquerres, més a l'esquerra, proper a les persones treballadores, dones i jovent, i immigració, a la llibertat de Catalunya i al seu dret de decidir. Cal polítiques d'esquerres! Sempre a l'esquerra!

diumenge, 20 de maig del 2007

Premi a la Plataforma contra la violència de gènere


Josep Mª Álvarez, secretari general de la UGT de Catalunya, entrega el premi anual a Dña Mª Teresa Fernández de la Vega, Vice presidenta del govern espanyol, i a Montserrat Vilà Planas, coordinadora de la Plataforma unitària contra les violències de gènere de Catalunya.


La delegació de la Plataforma, d’esquerra a dreta, Marta Soler, Lynn Strother, Montserrat Vilà, Iraida Mayor, Llum Ventura, Pilar Gracia, Maria Molina.



Estimades companyes i companys, secretària de la dona, secretari general, estimada presidenta de l’ Institut català de les dones, consellera i Vicepresidenta.

Primer que tot us faig saber que, tan les meves companyes com jo mateixa, estem molt orgulloses de rebre aquest reconeixement per la nostra tasca.

Cada cinc dies mor una dona assassinada per la seva parella o ex parella, cada any més de 70 dones. Segons l’”Observatorio contra la violencia de género”, a l’Estat espanyol hi ha dos milions de dones maltractades.

En la última dècada, s’ha avançat en el llarg camí per acabar amb la violència contra les dones. S’ha passat a considerar un problema social i no individual o privat. Implantant polítiques socials i creant lleis com la “Ley Integral contra la violencia de género”, a l’any 2004 a nivell de l’Estat espanyol, o com l’avantprojecte de la Llei pel dret de les dones i per l’eradicació de la violència masclista del Parlament de Catalunya.

Des de la Plataforma les varem impulsar i recolzar, ara farem seguiment perquè aquestes mesures siguin eficaces, dotant-se dels diners i recursos necessaris per la recuperació de les dones violentades i per la prevenció i sensibilització de la ciutadania. Fem èmfasi en la formació als professionals, molt especialment els jutges que han d’aplicar la llei. Perquè com molt bé sabem totes aquí, les lleis són una eina però sense pressupost són paper mullat.

En el món del treball ens trobem en el dia dia aquesta violència contra les dones de diverses formes: assetjament sexual, discriminació salarial, dificultats d’accés als càrrecs de responsabilitat i en la carrera professional... Les dones seguim essent especialment discriminades encara avui en dia en el treball i no només fora d’ell.

Us animo a continuar en aquesta lluita per la llibertat i per la igualtat de les dones en el treball sindical quotidià, on, com en qualsevol àmbit de la societat, impera encara una cultura i estereotips que massa sovint no ajuden als nostres objectius.

Rebre aquest premi es una nova oportunitat per refermar el nostre compromís i TRENCAR EL SILENCI !

Montserrat Vilà Planas

Coordinadora de la

Plataforma contra les violències de gènere de Catalunya