bastidadeuia sempre a l'esquerra!

Bastida (abans Llista Quarta) és d'Esquerra Unida i Alternativa de Catalunya. bastidadeuia és germana de redesIU. Lluitem per fer gran EUiA, impulsant polítiques d'esquerra i per influir en les institucions des de la mobilització. Amb la coalició ICV-EUiA-EPM volem un govern de les esquerres, més a l'esquerra, proper a les persones treballadores, dones i jovent, i immigració, a la llibertat de Catalunya i al seu dret de decidir. Cal polítiques d'esquerres! Sempre a l'esquerra!

dissabte, 19 de maig del 2007

Cal un canvi de govern municipal a Torrelles

Avui s'ha fet a Torrelles un debat entyre els caps de llista per les municipals.

Al debat hi han asistit unes 70 persones en total. Es vergonyós que les quatre formacions del equip de govern no hagin volgut presentar-se i donar la cara. Senyal que veuen molt malament les eleccions ja que en quatre anys molts votants de PSC i ERC s'han trobat defraudats per politiques de dreta, en favor de l'especulació urbanística i actuacions antidemocràtiques.

Esquerra Unida i Alternativa que, entre afiliats i amics/gues te diversa gent que va dins la llista de Poble i Progrès, ha repartir al final de l'acte la seguent declaració:


CAL UN CANVI DE GOVERN A TORRELLES

A les eleccions municipals d’ara fa quatre anys, ICV i EUiA van donar suport a la candidatura Entesa per Torrelles, formada per PSC, Associació de veïns i Plataforma Cívica.

En aquests quatre anys l’Entesa i ERC han propiciat l’entrada al govern municipal de la dreta més lligada a l’especulació, han menyspreat els moviments ciutadans i les associacions que tenen opinions diferents a la seva i han impulsat el projecte especulatiu del municipi: la destrossa de Can Coll amb l’excusa d’una nova escola que ja tenia alternativa.

En aquests quatre anys l’Entesa s’ha trencat i des de fa molt de temps ja no té el suport d’EUiA. Per la seva part ICV es presenta enguany amb candidatura pròpia.

Aquestes eleccions del 27 de maig de 2007 presenten doncs un panorama molt diferent, producte d’una pràctica política que, malgrat dir-se “d’esquerres”, en realitat està servint els interessos de gent que s’està fent rica gràcies a l’especulació urbanística i que està comprant zones agrícoles esperant la seva oportunitat per construir més i més. Encara hi ha “esquerres” que creuen tenir dret a socialitzar el “pelotazo”.

La resposta ciutadana a l’especulació ha portat els governants a la crispació, a fer les coses a esquenes dels altres grups i dels ciutadans, a eliminar els canals de participació existents, a tenir actuacions gairebé xenòfobes instant la clausura del servei d’acollida als immigrants. En definitiva, a malmetre l’entorn i la democràcia participativa i, en particular, ha girat l’esquena al futur menyspreant el jovent.

Per tot això creiem des d’EUiA que les eleccions del 27 han de portar a un canvi i, malgrat no presentar llista pròpia, la nostra gent treballa des d’altres àmbits en aquesta perspectiva. Ara fa falta que els ciutadans i ciutadanes feu un correctiu als partits del govern i els digueu “no és això, companys, no és això”. I aquest correctiu només es pot fer ara amb el vostre vot. ÉS POSSIBLE I NECESSARI UN CANVI DE GOVERN A TORRELLES. Un canvi per:

- defensar els interessos del jovent posant a disposició una bossa d’habitatges municipals de lloguer. No pot repetir-se el fet de vendre’s el sòl d’habitatge públic de Can Coll per equilibrar el pressupost municipal.

- llocs d’esbarjo i autogestionats pels joves.

- facilitar de debò la mobilitat de les persones amb més freqüència d’autobusos

- fomentar l’agricultura de qualitat i el comerç

- mantenir Torrelles com el poble de la qualitat paisatgística i mediambiental que encara és, i evitar el creixement desorbitat tipus Can Coll que volen fer els especuladors en els propers quatre anys

- prestar els serveis necessaris sense caure en la via fàcil de les requalificacions urbanístiques del sòl rústic

- en definitiva: ARA CONVÉ UN GOVERN D’ESQUERRES I PROGRESSISTA DE DEBÓ, UN GOVERN PER A LA GENT

Per que ens hi juguem molt, Esquerra Unida i Alternativa cridem a votar en consciència aquells grups polítics i persones d’esquerres i progressistes que han donat suport a les mobilitzacions contra l’especulació i que poden conformar la majoria del proper govern municipal.

Assemblea d'EUiA

Torrelles de Llobregat, 17 de maig de 2007