bastidadeuia sempre a l'esquerra!

Bastida (abans Llista Quarta) és d'Esquerra Unida i Alternativa de Catalunya. bastidadeuia és germana de redesIU. Lluitem per fer gran EUiA, impulsant polítiques d'esquerra i per influir en les institucions des de la mobilització. Amb la coalició ICV-EUiA-EPM volem un govern de les esquerres, més a l'esquerra, proper a les persones treballadores, dones i jovent, i immigració, a la llibertat de Catalunya i al seu dret de decidir. Cal polítiques d'esquerres! Sempre a l'esquerra!

divendres, 30 de gener del 2009

Belem

A Belem de Parà, al llindar de la selva amazònica al nord de Brasil, el Fòrum Social Mundial aplega a un centenar de milers d’activistes, on hi participa activament EUiA, i el PEE.

Com podeu imaginar, EUiA i feineja de la forma adient i respectuosa amb les normatives del Fòrum. Normes que prioritzen els organismes socials i cívics, difuminen els partits polítics, i exclou els governs. És una mesura polèmica i limitativa. Ans és defensada pels estralls i l’extrema adaptació que practiquen molts partits de l’esquerra, escorats i més dependents de les institucions de l’establishment que dels sectors populars i de l’esquerra que provenen.

Malgrat les normes, passa allò de les excepcions excepcionals. Ahir va haver-hi una gran expectació per l’anunci d’una trobada ni més ni menys que d’un trio de presidents com són Morales (Bolivia), Chávez (Veneçuela) y Correa (Ecuador) amb una delegació de Moviments socials del Fòrum, amb l’escamot mosqueter al vespre de Lula (Brasil).

El dos eixos estrella del Fòrum de Parà, són la crisis econòmica arreu i la solidaritat amb Palestina. Dues de les prioritats què ha palesat la nostra Assemblea Nacional, i ha insistit el Consell Nacional.

A més, enguany, l’Àngels Tomás ens explica què, per primera vegada, un dels deu eixos del Fòrum és el dret d’autodeterminació dels pobles, i la defensa de les ètnies i dels pobles sense estat. EUiA ha estat, en les diverses edicions del FSM i de l’Europeu, capdavantera en la defensa d’actes i d’introduir aquest dret democràtic a les reflexions i conclusions.

Aquest eix de la cimera del moviments socials esdevé un gran progrés polític per part de l’esquerra mundial.

Francesc Matas Salla

http://redesiu.blogspot.com/