bastidadeuia sempre a l'esquerra!

Bastida (abans Llista Quarta) és d'Esquerra Unida i Alternativa de Catalunya. bastidadeuia és germana de redesIU. Lluitem per fer gran EUiA, impulsant polítiques d'esquerra i per influir en les institucions des de la mobilització. Amb la coalició ICV-EUiA-EPM volem un govern de les esquerres, més a l'esquerra, proper a les persones treballadores, dones i jovent, i immigració, a la llibertat de Catalunya i al seu dret de decidir. Cal polítiques d'esquerres! Sempre a l'esquerra!

dijous, 29 de gener del 2009

1er. Dia Del Fòrum Social Mundial, a Belem do Para.

Dimecres 28 de gener,

Després de la ressaca d’haver-nos trobat La carrer més de 200mil persones, de tots els pobles i races, on va ser molt visible La participació de col•lectius indígenes amazònics, aquest matí a partir de les 8 ja havia cua per entrar als espais del FòrumSM.

(A la foto, Berna Meneses del PSOL)

A tall d’explicació saber que les activitats es desenvoluparan, bàsicament, em dos indrets, La UFPA (Universitat Federal de Parà) i la UFRA (Universitat Federal Rural de Parà). Em aquesta universitat està ubicat l’espai dels pobles indígenes, el dels drets dels pobles i nacions sense estat, els pobles del camp,... i també el campament de la joventut, que aquest cop està dins de l’espai del Fòrum de tal manera que quan passes pel camí , encaixat per La selva, per anar als diferents espais passes pel davant. Enguany la joventut no està marginada. Està al Bell mig de l’espai del Fòrum.

Avui, La primera jornada del FSM 2009 ha estat dedicada a la Amazònia amb seminaris com ‘La destrucció de la selva’, ‘El desglaç dels Andes i La sequera de l’Amazònia’, ‘Impactes mediambientals de les grans empreses mineres i petroleres’, ‘Treball esclau’, ‘Lluita per La terra i conta La violència AL camp i a La ciutat’, per explicar ben alt i fort els problemes que pateixen (espoli dels recursos naturals, invasió dels cultius transgènics, esclavatge humà, prostitució i violència contra la joventut...).

També hem pogut assistir a un acte organitzat pel PSOL (Partit Socialisme i Llibertat), partit a l’esquerra del PT sobre la crisi, amb la intervenció principal de la diputada brasilera Eloisa Helena, on les diverses intervencions han insistit em que estem davant d’una crisi del sistema i allí mateix Olivier Sabado, en nom del NPA (Nou Partit Anticapitalista) de França que també ha intervingut a informat de la trobada que tindrà lloc d’organitzacions anticapitalistes i socialistes, trobada en la que EUiA serà present.

Demà ens espera un altra dia de força feina. S’ha habilitat un espai de trobada permanent per a la solidaritat amb Palestina. També hi ha diverses sessions de treball sobre el deute extern, el futur dels fòrums socials, i s’ha anunciat que participaran com convidats dels moviments socials els presidents de govern Chávez, Correa i Evo Morales. ....

Però demà serà un altre dia i ja us explicaré que ha succeït.

Bona feina des de Belem

28 de gener de 2009