bastidadeuia sempre a l'esquerra!

Bastida (abans Llista Quarta) és d'Esquerra Unida i Alternativa de Catalunya. bastidadeuia és germana de redesIU. Lluitem per fer gran EUiA, impulsant polítiques d'esquerra i per influir en les institucions des de la mobilització. Amb la coalició ICV-EUiA-EPM volem un govern de les esquerres, més a l'esquerra, proper a les persones treballadores, dones i jovent, i immigració, a la llibertat de Catalunya i al seu dret de decidir. Cal polítiques d'esquerres! Sempre a l'esquerra!

dijous, 29 de gener del 2009

FSM. Crònica primera des de Belem do Parà.


Dimarts 27 de gener, s'inaugura el 9e. FORUM SOCIAL MUNDIAL, enguany a Belem do Para. Fins ara hi ha prop de cent mil persones inscrites. Cinquanta cinc mil de mateix estat de Parà, deu mil estrangeres i la resta del conjunt del Brasil.
El tret de sortida d'aquest 9e. Fòrum Mundial consistia en una breu cerimònia i la tradicional marxa d`inici del fòrum.

En el moment que des de l'organització finalitzava una performance realitzada per indígenes demanant respecte per la terra, per l'aigua, la natura.... ha començat a caure una pluja tropical generosa que ha obligat tothom de la marxa a guarir-se sota els enormes arbres que hi ha aquí calat fins els ossos.

Belem de Parà és la porta de l' Amazònia i avui el temps ens ha volgut deixar clar a tots i a totes on érem, regalant-nos una de les riqueses de que disposa: l'aigua.
Precisament demà el Fòrum Social Mundial dedica la seva primera jornada a la Pan-Amazònia, per alertar de la situació, perills i problemes existents, en col•laboració amb el Fòrum Social Mundial de l´ Amazònia.

El Un altre mon és possible que avui ha passat el testimoni d'Àfrica a l'Amazònia és la idea, la lluita i el desig dels milers i milers de persones que treballarem aquests dies per fer confluir idees, propostes, xarxes, lluites per a fer-la realitat.

Demà comencen els debats i les trobades, encara que ja ahir va haver una de preparació de l’assemblea de moviments socials per anar preparant a partir de les lluites de les xarxes i campanyes una agenda de mobilitzacions internacional. I com molt bé es reflexionava ahir, quan es van anar preparant els seminaris per aquest Fòrum encara no havia esclatat la crisi de la manera que ho ha fet, per tant aquest serà un tema que acabarà sent transversal en molts dels espais de debat.
Bem-vendos i bem-vindas à Amazònia, Bem-vendos i bem-vendas o Forum.....
Ángels Tomás

27 gener 2009.