bastidadeuia sempre a l'esquerra!

Bastida (abans Llista Quarta) és d'Esquerra Unida i Alternativa de Catalunya. bastidadeuia és germana de redesIU. Lluitem per fer gran EUiA, impulsant polítiques d'esquerra i per influir en les institucions des de la mobilització. Amb la coalició ICV-EUiA-EPM volem un govern de les esquerres, més a l'esquerra, proper a les persones treballadores, dones i jovent, i immigració, a la llibertat de Catalunya i al seu dret de decidir. Cal polítiques d'esquerres! Sempre a l'esquerra!

divendres, 13 de febrer del 2009

Garraf en solidaritat amb el poble palestí

Que ha passat ha Gaza? Qué esta passant? Quines solucions trobem?


La resposta a aquestes i altres preguntes han centrat l'acte organitzat per Esquerra unida i Alternativa (EUiA) del Garraf a la Biblioteca Manuel de Pedrolo de Sant Pere de Ribes, que portava per títol "Aturem el genocidi a Gaza".

Una xerrada-debat a la que han intervingut el coordinador comarcal d'EUiA al Garraf, Julián Gómez, que ha fet referència al context històric en el que es va formar l'estat d'Israel, i els problemes amb el poble palestí des de la seva creació, tot desitjant la pau pel poble palestí amb paraules del poeta Salvador Espriu; la responsable de l'àrea de pau d'EUiA, Àngels Tomàs, que ha explicat el treball que ha fet EUiA en defensa de la pau a Palestina, dels drets dels pobles a la autodeterminació i de la resolució pacífica dels conflictes a l'Orient Mitjà, així com la voluntat de la formació a que aquest treball no sigui puntual, sinó a que tingui una continuïtat, i el membre de la comunitat palestina a Catalunya, Jamal Lababidi, que ha centrat l'acte.

En Jamal Lababidi a expressat la seva gratitud per les reaccions de solidaritat amb Palestina des de Catalunya i ha demanat que ens sentim partícips del problema palestí, ja que " enfront de la raó de la força, s'ha d'imposar la força de la raó"; també a explicat pel que està passant el poble palestí amb mes de 20.000 vivendes destruïdes i mes de 4.000 morts, " Gaza es avui una presó, rodejada per l'exèrcit Israel" ; ha demanat un "càstig penal pels assassins que a sobre presumeixen dels seus actes i que violen drets internacionals" i ha explicat les tres solucions, que al seu parer, té el problema palestí: la guerra a mort, que els palestins rebutgen totalment, la creació de dos estats amb un estat palestí que inclogui Gaza i Cisjordania amb capital a Jerusalem; solució que rebutja l'estat d'Israel, o be la creació d'un sòl estat, on els palestins estiguin sota bandera israeliana, però on tinguin tots els drets com un ciutadà mes, cosa que l'estat d'Israel també rebutja amb l'excusa de que els àrabs farien augmentar demogràficament l'estat i acabarien sent majoria.

A mes a mes, en Jamal no creu que els canvis a nivells internacionals com les eleccions a Israel o l'elecció d'Obama com a president dels EEUU hagin de tenir repercussions ni positives ni negatives per a la resolució del conflicte, es per això, que ha demanat als assistents, que continuï la resistència als atacs israelites, i a exigit el dret a la vida pel poble palestí.