bastidadeuia sempre a l'esquerra!

Bastida (abans Llista Quarta) és d'Esquerra Unida i Alternativa de Catalunya. bastidadeuia és germana de redesIU. Lluitem per fer gran EUiA, impulsant polítiques d'esquerra i per influir en les institucions des de la mobilització. Amb la coalició ICV-EUiA-EPM volem un govern de les esquerres, més a l'esquerra, proper a les persones treballadores, dones i jovent, i immigració, a la llibertat de Catalunya i al seu dret de decidir. Cal polítiques d'esquerres! Sempre a l'esquerra!

divendres, 9 de gener del 2009

Aturem la massacre a Gaza

Solidaritat amb el poble palestí

Aquest dies, l’opinió pública catalana i mundial està commocionada davant dels atacs militars i l’ocupació de l’estat d’Israel a la població palestina del territori de Gaza que, a dia d’avui, ja han causat més de 500 víctimes mortals palestines i milers de persones ferides, en una nova vulneració d’Israel dels drets humans.

A la situació impossible que viu cada dia el poble palestí de Gaza, atrapat dins un veritable camp de concentració, envoltat d’un mur Apartheid, sense recursos, sense accés a queviures elementals, sense possibilitat de mobilitat, envoltats per Israel --i amb les fronteres d’Egipte tancades--, s’afegeix ara aquest darrer episodi genocida que tota la comunitat internacional hauria de denunciar i exigir-ne l’aturada immediata. Palestina necessita un estat propi. Europa necessita tenir una posició clara i forta contra l’agressió.

Esquerra Unida i Alternativa fem una crida a la ciutadania a la mobilització, per protestar contra l’ocupació de Gaza, per defensar la pau i per solidaritat amb el poble palestí.

Alhora, fem nostre i donem suport a la demanda suspensió de totes les relacions comercials existents amb Israel fins que no s'aturi la situació insostenible.

Això vol dir:

o Que el govern de l’estat espanyol aturi el comerç d’armes amb l’estat d’Israel.

o Que el govern de la Generalitat suspengui la cooperació amb Israel que diversos departaments estan promovent.


El poble de Catalunya està en favor de la Pau i el diàleg i ara hi ha una nova ocasió per demostrar-ho, participant en les accions de solidaritat, denúncia i exigència que, les associacions de suport a Palestina i la Plataforma Aturem la Guerra, estem impulsant de manera unitària, en especial la manifestació del proper dissabte dia 10 de gener, que tindrà el seu inici a les 17h., a la Plaça Universitat de Barcelona.

Esquerra Unida i Alternativa

Gener 2009.