bastidadeuia sempre a l'esquerra!

Bastida (abans Llista Quarta) és d'Esquerra Unida i Alternativa de Catalunya. bastidadeuia és germana de redesIU. Lluitem per fer gran EUiA, impulsant polítiques d'esquerra i per influir en les institucions des de la mobilització. Amb la coalició ICV-EUiA-EPM volem un govern de les esquerres, més a l'esquerra, proper a les persones treballadores, dones i jovent, i immigració, a la llibertat de Catalunya i al seu dret de decidir. Cal polítiques d'esquerres! Sempre a l'esquerra!

dimecres, 13 de febrer del 2008

Eleccions 9 M amb estat d'excepció al País Basc i Navarra

Comunicat del POR davant la suspensió per tres anys d'Acció Nacionalista Basca (ANB) -que no podrà concórrer a les eleccions del 9 M- i del Partit Comunista de les Terres Basques (EHAK-PCTB).

Eleccions 9 M amb estat d'excepció al País Basc i Navarra

Amb aquestes mesures de la judicatura no s’assolirà ni diàleg ni pau.

Amb aquesta política del govern PSOE la democràcia està pervertida sense possibilitat de votar en llibertat al País Basc.

Cal crear les condicions d'un nou escenari per al diàleg democràtic.

Llibertat per als dirigents i membres de la mesa nacional de Batasuna, els dels macro sumaris i els jutjats per idees polítiques.

Derogació de la Llei de partits polítics.

Eliminació de l'Audiència Nacional.

Sobreseïment del Procés 18/98 i d'Egunkaria.

El govern del PSOE de Zapatero lidera la involució democràtica des de les mesures contra les llibertats d'associació i d'elecció al País Basc en les pròximes eleccions generals del 9 de març.

Aquest govern anomenat i sorgit d'una majoria de les esquerres, aplica mesures repressives antidemocràtiques de dretes, al pitjor estil del PP. Així es reforça la dreta i es debilita l'esquerra.
Amb aquest govern social-liberal ZP no hi pot haver col·laboració, ni connivència per part de les organitzacions democràtiques d'esquerres, i per tant d’Esquerra Unida (IU).

IU i la resta de les forces polítiques que es reclamen de l'esquerra o simplement de la democràcia, han d’oposar-se i expressar el seu profund desacord amb aquesta deriva repressiva contra sectors de la població basca. Cal exigir que també a Euskal Herria hi hagi eleccions lliures i democràtiques, que siguin els ciutadans els que decideixin en igualtat de condicions qui són els seus representants en les institucions. Per descomptat les bombes d'ETA no ajuden a aquesta llibertat política.

Necessitem reforçar una esquerra realment democràtica, respectuosa i amb sentit federal per als pobles a l'Estat espanyol, per començar a forjar, amb la mobilització i al parlament, un embrió d'alternativa d'esquerres a les polítiques governamentals de dretes de ZP-Rubalcaba-Bono-González.


Comitè executiu del Partit Obrer Revolucionari (POR) - Quarta Internacional.

9 de febrer de 2008